Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 9 april 2011

Landvettersjön

Tänk, det var inte längesedan folk var ute och pimplade på isen!
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 8 april 2011

Stackars troll och nachos.

Vi har haft ett mycket ledset och förtvivlat litet troll här ikväll! Det är en tuff molluskperiod just nu, med många, äckliga bölder. Det gör ont hela tiden, bara hon rör sig, för att inte tala om när man kommer åt dem.

Två fick vi tömma ikväll och den på foten fick vi lägga kompress och bandage på för den blödde så kraftigt.

Det verkar som om nybildningen har minskat, hoppas att det kan sluta komma nya helt. Och att de hon har kan försvinna så smärtfritt som möjligt!

Idag och igår var det superstressiga dagar för mig på jobbet, så nu är jag helt slut. Att somna blir nog inte ett problem ikväll!

Och mätt och belåten är man också. Kristofer och Bella, som är här några dagar för att hjälpa oss att röja i garaget, är ju nyblivna föredetta vegetarianer, så det blev hamburgare till middag ikväll! Vi testade Santa Marias nya hamburgerdressing och den var fantastiskt god!

Vi testade också deras nya diper till ostgratinerade nachos. Det fanns ett riktigt stort fel med dessa dipsåser. De var ju alldeles FÖR goda, så det var nästan omöjligt att sluta äta, trots att man var proppmätt. Bara ett till. Och ett till. Och ett sista. Nu tar jag bara det här chipset, sen räcker det. Men oj, vad stoppade jag just i munnen? Ett chips till?

Tillslut lyckades vi i alla fall att rulla ifrån bordet...

Och slutligen vill jag tacka MixMegapol här i Göteborg för att vi slipper höra Popular i Theos tappning, dagarna i ända längre. De har nämligen gjort en egen verision av The Monikers "Oh, my God!", som heter "Göteborg, Göteborg!" och den ääälskar Theo! Så nu ska vi alla få lära oss den...

Sängdags och sovdags, för i morgon ska jag ju tala om för de andra vad de ska göra, så jag måste ju vara utvilad, så jag verkligen orkar med detta ansträngande uppdrag! ;-)

Published with Blogger-droid v1.6.2

Sån't här pysslar Lisa med när hon håller serieteckningslektioner.

och sen dog dom igen

Den kommer uppdateras...

En award! Till mig!

Jag har fått ett award av




Så häftigt! :-)

Det tackar jag för! 

Awarden ska skickas vidare till fem bloggar med mindre än 100 följare. Vilket de allra flesta av de bloggar jag följer har, så det blir såå svårt att välja.

Här är några av de bloggar som jag brukar besöka ett par gånger om dagen:

1 Angelica E, en tjej som bor på underbara Mallorca, med fyra busungar och precis har köpt sitt drömhus.

Smulan, alltså, det går inte riktigt att beskriva, bloggen måste besökas!

Michan som skriver om sitt liv med barn och radhus. Och AIK... Men det kan man ju bortse ifrån... ;-)

Pastorsfrun, hon och hennes son Seth, maken Stefan och de två katterna Gandalf och Frodo ska precis bryta upp från Avesta för att flytta till Örebro.

Susanne P, en blogg man blir glad av, fina bilder, hundar och humor!

Jag känner att jag hade helst delat ut den här awarden till en sisådär 50 bloggar istället 
men nu var det ju bara fem...

torsdag 7 april 2011

Vårtecken!

Ibland, som idag när det blåser över 13m/s, känns det som om våren är långt borta. Men om man ser sig omkring lite noggrannare så finns det allt en hel del tecken på att våren faktiskt är på gång! Se här:

Barmark i backen där Ludvig åkte på en hjärnskakning i vintras.

Krokusar.

Vägarbeten.

Lilaglittriga springskor på.

Maskrosblad.

Solbrillor på.

Och sist men inte minst, rattmuff av!

Nu ska jag hålla koll på våra stora träd på tomten, ifall något av dem blåser omkull. Visst att jag vill bli av med dem men jag ser ju hellre att de blir nedhuggna under kontrollerade former än att de rasar på huset...
Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 6 april 2011

Utvecklingssamtal!

Han är duktig, pojken min! Såå stolt mamma! Lite att peta i som att få in arbetena och INTE SOVA PÅ LEKTIONERNA! Busungen har härjat på Facebook (mamman har inte FB) och spelat nätterna igenom och därför varit så trött på lektionerna, så att han har somnat! Så nu är datorn portad från hans rum på nätterna!

Molly var hos BVC-läkaren idag och äntligen blir det remiss för att kolla upp hennes luftrör ordentligt! I snart två år har vi bett om det och nu idag fick vi frågan om inte någon har kollat upp detta ordentligt, för hon är ju fortfarande väldigt tät och slemmig...

Nu ska jag hem till småtrollen och woka lite lovbiff!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Här har vi några som kan konsten att breda ut sig!

Föräldrarna har varsina enorma platser på var sida om trollen. Ca 20 cm var...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Pojken Oscar är hittad!

Han hittades på Centralen i Stockholm och är nu välbehållen i mammans famn! :-)

Stor glädje!
Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 5 april 2011

EFTERLYSNING AV FÖRVUNNEN POJKE!!!!

Här ifrån och vidare...: EFTERLYSNING AV FÖRVUNNEN POJKE!!!!: "EFTERLYSNING!!! Oscar Larsson har försvunnit i dag den 5/4. Han var med ...sin klass på skolresa till stockholm. Han befinner sig..."

Bor du i Stockholm?
Kika då in här och hjälp till att hitta honom!

Ingen simskola och Lisas senaste

Theo var jättetrött och hade ont i huvudet när jag hämtade honom på Casa nu på eftermiddagen, så vi hoppade över simskolan idag. Direkt hem och mys istället, behövs ibland :-)

Fast Molly höll vi på att inte få med oss från Mammut. När hon nu äntligen fick komma tillbaka dit så är det ju lite riskfyllt att åka därifrån igen. Vem vet när man får komma tillbaka nästa gång...

Till sist fick vi med henne och nu står hon och Theo i badrummet och leker drakar. Man flaxar med armarna och vrålar det högsta man kan och då är badrummet perfekt, speglar och bra akustik! ;-)

Lisa mmsade nyss en jättefin bild till mig som jag vill visa.

Published with Blogger-droid v1.6.2

Nu har vi kaffe, nu har vi kaffe!

Nu kan jag lugnt jobba på. Inga problem blir längre för stora. ;-)

Efter ett tips från Marie ( http://marie.e.se/ ) så blev det en jättebra maskin från Götkaffe!

Tack för alla tips jag fick!
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 4 april 2011

Från dimma till solsken!

Så dimmigt det var i morse! Man såg knapp bilarna på uppfarten och än mindre grannarnas hus. Nästan som en vägg utanför fönstret.

Måndagar är nog den dagen då jag har lättast att komma upp på morgonen, kanske för att det är min och Mollys lediga mysdag.

Ludvig däremot tyckte inte att det var kul att gå upp idag, fick väcka honom flera gånger idag. Detsamma gällde Theo. Inga raska gossar här inte!

Fast det är ju egentligen inte konstigt! Det har ju hänt en hel del under helgen!

På lördag förmiddag dök mamma och pappa upp och en liten stund senare även Marianne och Reine. Nu skulle det fixas!

Det flyttades möbler för glatta livet, sattes upp nya gardiner och tavlor mm, mm. Theo tyckte ju att det var så spännande att få Ludvigs loftsäng. Lite för spännande nästan, för det har varit ganska svårt att somna på kvällarna. Sent, sent har det blivit och det blir man ju inte direkt pigg av.

Även söndagen gick i fixandets tecken, fast jag var ju och jobbade så jag gjorde inte så mycket.

Men oj, vad mycket som blev gjort under helgen! Sånt där som har halkat efter för att det inte är livsnödvändigt. Men viktigt är det ändå! För trivsel om inte annat!

Tack snälla Marianne, Reine, mamma och pappa för all hjälp! Hoppas nu att ni inte är totalt slutkörda! Kram på er!

Ludvig var så snäll under helgen och lånade ut sitt rum till Marianne och Reine. Själv fick han sova på bäddsoffan i biorummet. Kan ju säga att han inte direkt var svårövertalad! ;-) Han fick löfte om att han (äntligen) skulle få se Stephen Kings Det. Och det gjorde han i lördags kväll. I ca 40 minuter. Sen blev det lite för läskigt. Och inte så mycket sömn resten av den natten...

Så som sagt, det är ju inte helt konstigt att pojkarna var trötta i morse. Men de kom iväg i tid. Marianne, Reine, Molly och jag satte oss för att äta frukost och då ringer telefonen. Det är Labbe. Theo har kräkts i bilen! De släpper av Ludvig vid Casa och vänder hemmåt igen.

Jaha, tänker jag, vi kom inte undan den här jobbiga magsjukan som har härjat landet i flera månader. Nu åkte vi dit!

Det är en matt och darrig pojke vi får hem. Han bäddas snabbt ned i soffan framför barnkanalen. Men snart börjar det röra på sig. Det kavas runt, först i soffan för att förflyttas ned på golvet. Gå runt bordet, studsa lite. Mamma, jag är hungrig! Hungrig? Jaha, vi har lite yoghurtglass i frysen, vill du ha det? Ja, tack!

Mamma, jag är mer hungrig! Ok, spagetti kokas. Spagetti äts! I mängder! Och en glass till!

Mamma kan jag få gå ut och cykla?

Magsjuka? Nä, det var nog snarare åksjuka, utlöst av tröttheten, plus att han satt i baksätet på Porschen och där sitter han så lågt så han inte ser frammåt på vägen. Sen har han alltid haft otroligt lätt för att kräkas, kan räcka att han blir för trött.

Tur att vi har så fantastisk personal på Casa! När jag ringde och förklarade sa de bara att han självklart skulle komma i morgon.

Molly och jag skulle till simskolan men då sa Marianne och Reine att de kunde passa Theo tills Lisa kom hem och kunde ta över! Underbart!

Molly blev så glad när vi kom till badet! Det var ju två veckor sedan sist. Tyvärr har hon en mollusk på knät som har böldat sig rejält, så hon kunde inte krypa upp på kanten själv för att det gör för ont! Sen sprack den när vi satt i bastun... Det ska bli så skönt när alla mollusker är borta, för hon har jättejobbigt med dem.

När vi kom ut från simskolan, så hade all dimma och alla moln skingrats!

Då är det solglasögon på!

Vi kunde inte hitta Mollys gummidrake som hon vill ha och krama när hon ska sova!

Men så påhittig som min yngsta dotter är så gjorde det inte så himla mycket. Det går nästan lika bra att krama en nappflaska... ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Redo för simskolan!

Published with Blogger-droid v1.6.2

Åh, vad jag blir glad! En följare till!

Och vilken följare sen!

Det är Lippe som huserar på bloggen


Kika gärna in där, väl värt ett besök!

Sen har två av mina avkommor också lagt till sig som följare


och 


Linnea var och kollade på The Ark i går kväll. Det är ju hennes absolut största idoler! Hon var och tittade på dem i somras också och efter konserten får jag ett samtal från henne där hon skriker; 

Ååååh, jag är så lycklig! Jag kunde nästan nudda honom!!

Hon ska ju gifta sig med sångaren i The Ark, Ola Salo, så fort hon har blivit lite äldre och han har insett att det är hon som är kvinnan i hans liv... ;-)

Förbjudet att smsa i när man kör bil

Jag måste säga att jag blev väldigt förvånad när jag hörde att det var på FÖRSLAG att förbjuda biförare att smsa medan de körde bil! Det trodde jag var förbjudet sedan länge. Jag trodde att det som stod på tur var att ringa medan man kör bil.

Förbud mot sms i bil på väg - Motor - www.gp.se

Bikini eller baddräkt

Jag var inne och kikade till Pang på rödbetan nyss. Hon ska iväg på en underbar semestervecka och har lite funderingar kring detta med bikini.

Måste man verkligen ha en toppkropp för att få visa sig i bikini? Är det bara förunnat smala människor att få lite solbränna på magen?

Självklar är det inte så! Gå gärna in och peppa henne så hon vågar köra på bikinin!

Pang på rödbetan!: Bikini eller baddräkt

söndag 3 april 2011

Ommöblering!

Nu sover småtrollen i sina "nya" sängar.

Molly har fått ta över Theos juniorsäng.

Och Theo har tagit över Ludvigs loftsäng, som han hade på Gundla Mosse. Den fick ju inte plats i hans rum här i huset eftersom det har snedtak.

Lampor och tavlor har blivit uppsatta, även vägghyllan som pappa och Erik skulle sätta upp åt oss förra julen men som då var försvunnen. Puts väck! Men ny har inhandlats och nu sitter den på plats. Nya gardiner blev det till barnrummen också. IKEA har ju så bra grej med gardiner. Man stryker in en remsa och klipper bort överflödigt tyg när man fållar. Det kan tom med jag klara av. ;-)

I kväll har vi kämpat med de här.

Och vi klarade nästan av dem!

Nu är det mammanattning som står näst på schemat! Väntar bara på sms från Linnea, att hon är hemma välbehållen hos sin pappa efter min blivande svärsons bands konsert.

Vilka de är?

Ola Salo och The Ark förstås ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Lisas förmågor!

Lisa jobbar ju som serieteckningslärare, har publicerats i flera tidningar och ska läsa på serietecknarhögskolan till hösten. (Min Bäbis ska flytta hemifrån :-( )

Ser ni vem detta är?



Här är en länk till hennes hemsida:
http://lisaharald.deviantart.com/
Published with Blogger-droid v1.6.2

Så var det detta med lureriet, ja...

För att förstå hur lurad jag blev, så måste man känna till lite bakgrundsfakta.

Vi har ju en däckfirma, Göteborgs Däckcenter, vilket är, nästintill en ren personbilsverkstad. Men uppepå detta så har vi även jourverksamhet, där vi är inhyrda av alla de stora däckkedjorna och täcker på så sätt ungefär 90% av all jour på den tunga sidan. Och med det menas lastbilar, bussar, ambulanser men även stora arbetsmaskiner.

Labbe har jouren 3 av 4 veckor (suck) och just denna veckan är en sådan där hett efterlängtad jourfri vecka! Den veckan då vi planerar in allt vi inte hinner med under jourveckorna.

I fredags var det grilldax igen med gäster. På eftermiddagen ringer Labbe och undrar när gästerna skulle komma. Vid 18, svarar jag. Åh, vad synd, då kan inte jag vara med. De har fått punktering på en av maskinerna uppe vid tunnelbygget och Chrille kan inte ta det. Stor besvikelse och massa panik, bubblar upp i mig. Med gråten i halsen viskar jag fram, men jag hinner ju inte fixa i ordning allt själv, du skulle ju komma hem tidigt och hjälpa mig...

Ja, ni kan ju själva förstå hur nöjd han blev av att kunna lura mig så grundligt, trots att han tom hade varnat mig!

Det är tur för honom att jag tycker om honom ;-)

Nu är det dags att ha klädsim med mina små simskoleelever! Mysigt!
Published with Blogger-droid v1.6.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...