Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 30 december 2011

Hemma igen!

Uppackning, matlagning (riktig gourmetmiddag, falukorv och makaroner), städning och sedan blir det nattning av hela familjen. Men först väntar vi på att pappan ska komma hem från alla jourjobb. Han är hett efterlängtad av oss alla!

Morfarns födelsedagslunch.

Pappas sista lunch under arbetstid blir ju en härlig födelsedagslunch på The View i Lidköping. En restaurang med god och vällagad mat men lite sämre med servicen. Men trevligt hade vi ändå. Ludvig var med vid lunchen också, han tog tåget upp i morse för att kunna vara med och fira sin morfar.

Nu ska vi strax sätta oss i bilen för hemfärden men vi blir av med Lisa som ska fira nyår med Nelly och Sissel och därefter far direkt hem till Vingåker. Och nu har hon en supersnygg och varm jacka, som hon hittade på MQs rea i dag!


The Invisible Man

På Vänermuseet pågår just nu en fantastisk fotoutställning. The Invisible Man / Tidigare utställningar / Museet / Startsida - Fotografiska - En världsplats för fotografi

Riktigt roliga bilder, där man verkligen får leta efter mannen i bilden. Barnen tyckte att det var väldigt spännande och fick nog många bra idéer om vad de kan hitta på hemma...



Grattis på födelsedagen, pappa och morfar!

63 år! Hoppas att du får en jättefin föselsedag! Vi är ju med och förgyller en del av dagen i alla fall!

Morfar fyller också år i dag, 88 år! Vi gör så i vår släkt, knôr ihop oss så där i kluster med födelsedagar. Fast i och för sig så är vi ju så himla många, så vi nästan skulle kunna fylla varje dag på året...

Nåväl, födelsedagsfirande blir det på längden och tvären under dagen men vi måste åka hemmåt under eftermiddagen. Det ska ju tydligen bli snorhalt under kvällen så jag vill kunna köra lugnt och försiktigt hem.

torsdag 29 december 2011

Julklappspysslande.

Efter museibesöket fick barnen sina julklappar av mamma och pappa. De bestod av att få gå till leksaksaffären och välja (under viss begränsning) valfri julklapp. En mycket uppskattad julklapp vill jag lova! Theo förstod direkt att de allra dyraste grejerna inte var att tänka på men Molly hittade en superfin dockvagn, precis likadan som den hon har hemma, som hon absolut vile ha... Men efter lite lirkande och diverse förslag så ordnade detta sig. Hon valde till slut Lilla Spöket Laban med familj. Jättesöta små gummifigurer som hon har lekt jättemycket med nu under kvällen. Theo valde bla ett eget schackspel! Det är ju nummer två på listan över favoritspel, efter Diamantspelet, just nu, så här har vi spelat schack! Men inte Lisa, för hon har pysslat med sin julklapp. En Legofigur i på tok för många pyttebitar... Men hon fick faktiskt ihop den, 21 år gammal...

Vi har även haft besök av en annan liten tomte i dag. Adam kom hit och busade en stund. Han och Theo spelade schack och diamantspelet samtidigt som de lekte med skumpilspistolen och skämtknivarna som Theo också valde i butiken. Och så sägs det att killar inte kan göra två saker samtidigt!

I morgon ska vi upp tidigt och fira en 63-åring som då också går i pension! Jösses, min pappa ska bli pensionär! Det trodde jag bara gamla gubbar gjorde, och min pappa är ju faktiskt bara 22 år äldre än mig! ;-)

Blomsterbud!

Pappa fyller ju 63 år i morgon och har dessutom valt att gå i pension nu vid årsskiftet. När vi kom hem nu på eftermiddagen hade det kommit blomsterbud. Det var en jättefin bukett från faster Annika och Gert!

Vänermuséet!

Ett väldigt spännande museum med utställning om byggdens fantastiska historia. Dessutom blir det strax skaparverkstad för barnen.

Gyllene måsen

Barnens (och morfarns ;-) ) favoritrestaurang fick äran av ett besök av oss. Det barnen gillar bäst är morötterna, så de är perfekta att använda som belöning när de har ätit ordentligt. För att äta är inte någon favoritsysselsättning hos någon av småtrollen just nu, så det är ett evigt trugande för att få i dem något överhuvudtaget.

Här har ösregnet överaskat oss, så det blir innomhuslek på muséet istället.

Systermys i soffan!

Lisa och Molly myser i soffan och tittar på Harrys hink med dinosaurier. Strax ska vi försöka intala oss att det är trevligt väder och gå ut. Det finns en stor, fin lekplats inne här i Lidköping och där täntkte vi rasta våra småtroll. Vi tänkte få en lite lugnare kväll än gårdagskvällen. Lite jobbig att ha en löparbana genom vardagsrummet...

Sömnen blev det ju inte så mycket med i natt, mycket som snurrar i huvudet, så nu ska jag ta en kall dusch för att väcka mig ordentligt, kaffet är redan i omloppet, tillsammans med morgontet. Sedan lär jag ju hålla mig vaken i blåsten när vi är på lekplatsen. Men först dusch...

Ibland....

tycker jag att det är tur att det finns spel på mobilen, natten blir liksom inte lika lång då.

onsdag 28 december 2011

Tacomys i Lidköping!


Jag åkte och hämtade upp pappa när han slutade jobbet (nästnäst sista dagen han slutar jobbet för dagen...) och så åkte vi bort till Hjertbergs och handlade. Jag passade även på att hämta ut nya mediciner till Molly på apoteket. Vi stannade ju till i Allingsås på vägen upp, för att få lite hemlisar av Marie och då försökte jag hämta ut medicinerna där men då var tydligen alla recept utplockade. Jag fick ringa in till barnmedicin för att få dem förnyade men det skulle ta ett par timmar. Men nu har vi dem i alla fall här.

Tacos var helt rätt i dag. Det är alltid kul att äts detta hos andra och se vad har för tillbehör. Mina föräldrar har bla syltlök och inlagda rödbetor...

Barnen har haft hur kul som helst här, spelat Diamantenspelet, tittat på film och sprungit runt, runt, runt, runt, runt, runt, varvat med lite soffhopp. Vi ska vara ute läääänge i morgon...


Kristofer har gjort en blåbärsglögg av egenplockade blåbär som jag fick provsmaka en liten skmutt av. Högsta betyg får den av mig, supergod!

Nu ska jag faktiskt sova, för jag är helt slutkörd. Ibland är saker lite jobbigare än annars...

Molly har jouren

I förrgår fick Molly följa med Labbe och jobba på jouren. Lycka!!


"Jag och min pappa Labbe jobbar med däcken!"

Vi är framme!

Nu ska jag passa på att jobba en liten stund medan Theo och Molly äter standardmaten när man är hos mormor och morfar, makaroner, enbart makaroner!

Lisa sitter i soffan och tar det lugnt och i skrivande stund är Linnea hemma och gör nyårsfint i huset. Vi kommer ju hem på fredag kväll och på lördag får vi huset fullt!

Som det mesta ändå brukar göra...

Det verkar som om vi visst kommer iväg ändå! Tur att jag var för trött i går, jag orkade inte packa upp. Så nu drar vi norrut!

Mot väsjötaschlätta!

Ro


tisdag 27 december 2011

Det bidde ingen Lidköpingsresa...

Vi stannar hemma. Bara att packa upp allt vi precis hade packat. Skräp!!!

Då så, det där gick ju inte helt enligt planen...

Ombesiktning! Mitt under besiktningen började motorlampan lysa....

Men vi tröstar oss med lite shopping på Allum. Theo har sparat några veckopengar och kände sig superrik med sina 77 kr men har numera börjat förstå pengars värde ordentligt! Så nu vill han inte göra av med alla sina surt förvärvade slantar, utan försöker hitta något billigare!


Då var det dags då...


måndag 26 december 2011

Öronbråk!

När vi var i Danmark köpte ju småtrollen varsitt par öronmuffar i form av tomtar. Nu är ett par borta och jag tror de flesta småbarnsföräldrar kan räkna ut hur tongångarna går här just nu...

Här går dagarna i lugnets tecken. Vi hade långt framskridna planer på att ta oss till Allum för lite mellandagsrea men ändrade raskt på de planerna när vi insåg att vi skulle vara tvugna köa för att överhuvudtaget kunna parkera. Då kände vi att det där med rea är inte så där himlans viktigt och Theos Diamantenspel blev helt plötsligt ett väldigt roligt alternativ, trots att vi har spelat det, typ 100 gånger.

Molly är ganska dålig just nu, så min sömn blir det inte så mycket med. Jag sitter och håller henne upprätt, så hon kan sova utan att hosta och sedan har jag faktiskt lyckats sova ett par timmar under dagen. Vi kör full dos på medicineringen men just nu känns det knappt som att de hjälper men antagligen hade hon varit ännu sämre utan dem. Hennes aptit är inte den bästa, trots att vi faktiskt har gjort pasta till henne. Ja, det åt vi allihop i dag, julmat är jättegott men man längtar faktiskt efter något lite fräschare efter ett par dagar. Så i kväll njöt vi av spagetti och köttfärsås och en enkel sallad, mmmmm!

Nu sitter jag uppkrupen i soffan under min värmefilt som jag fick i julklapp av Labbe, myyys!

Eftersom jag sov bort några timmar under dagen, får jag ägna en del av kvällen åt att tvätta, eftersom vi åker till Lidköping på onsdag. På fredag fyller min pappa och min morfar år, så då är det kalasdax. Och i morgon, ve och fasa, ska Toyotan besiktigas...



söndag 25 december 2011

Vår Julafton i bilder!

Vi har haft en jättehärlig julafton och här kommer ett litet sammandrag i bilder.

Lite julklappsutdelning på förmiddagen för att Ludvig och Linnea skulle åka till Mariestad, till deras pappas släkt för att fira jul. Lisa valde, som vanligt, att inte följa med...

Vi tog en sväng till gravarna för att tända lite ljus. Lasse fick även lite hyacinter på sin grav. Det är oerhört viktigt för Theo att få önska sin farfar god jul.

Sedan, hemma igen, kom Marianne, Reine och Zingo och det var dags att bänka sig framför Kalle Anka. Och därefter var det dags för dagens höjdpunkt, enligt mig, julbordet!

Vår goda julmat! Allt som sak finnas på ett julbord värt namnet finns självklart med!
Även doppet!


Och sen kom Tomten! Min Labbe-Tomte, sa Molly. Hmmm...

Många fina julklappar blev det. Theos favoriter var biljetter till Eric Saade i vår och spelet, "Jakten på den försvunna Diamanten" och för Mollys del var det Barbapapagardiner och blommiga trosor...

De fick också jättefina drakar som Nelly hade sytt!
Underbara!

Sedan var det lite party!

Och kl 21.30 sov hela huset, då har det varit skoj!

Ibland tycker jag så där alldeles extra mycket om min sambo!

I en av mina julklappar från Labbe låg det kläder. Tights och en härlig stickad tröja, precis sådant som jag tycker om. Men de var i storlek M, alldeles för små för mig, som har legat på L och tom XL i flera år. Men visst blir man lite glad när han trodde att de skulle passa!

Och ännu gladare blev jag i dag när jag fick för mig att prova dem och de faktiskt passade!! Storlek M!! Det har inte jag kunnat ha sedan innan jag blev gravid med Theo!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...