Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 12 maj 2012

Ett alldeles underbart kalas och en härlig kusinträff!

Mollys 3-årsdag är till ända, för hennes del i alla fall. Hon sover som en trött men alldeles otroligt lycklig liten gris nu. Kalasbilder kommer i morgon, vänta bara tills ni får se hennes tårta!

I dag var också första gången som alla tio kusinerna träffades! Egentligen är de ju nio men Adam räknas självklart in bland kusinerna även om de andra egentligen är kusinbarn till honom.

Nu ska vi och alla våra nättgäster krypa till kojs, för i morgon festar vi vidare på Trädgårdsdagarna på Liseberg!

Vår älskade Molly fyller 3 år i dag!

Tänk för 3 år sedan...
Då hade vi inte en aning om vem det var som gömde sig därinne!

Klockan 07.10 kom en helt underbar liten prinsessa!

Sedan dess har du hunnit fylla 1 år och 2 år och till och med haft drakkalas.

Nu är det alltså redan dags för dig att blir 3 år!

Nu väntar en dag fylld med presenter, grillat kött, "Ja må hon leva!", härliga vänner, Lisebergskanintårta och kramar i mängder!

Vi älskar dig så otroligt mycket, vår lilla trollunge, som är på väg att bli en riktigt stor tjej!

fredag 11 maj 2012

Tidernas bästa röst återuppstår!

Aftonbladet: Nu ska Freddie uppträda igen

Storasyster är hemma!!

En högst efterlängtad storasyster är hemma i Göteborg över helgen. Många och långa kramar blir det!

Just nu möts vi upp på Le Baron, för att testa Ludvig ordentligt! Nu ska vi vara riktigt krångliga, hehehe...

Så här glad och stolt är man när man har fixat sin första lägerskola!

Allt har gått hur bra som helst, det har t om varit roligt. Det var heller inga som helst problem att somna i går kväll!

Lättad och glad mamma, har vi också! ;-)

På väg för att hämta upp en stooor pojk!

Jag är 20 minuter tidig, för tänk om bussen också är för tidig och min älsklingsplutt får stå där och vänta!! ;-)

Kalasfix för hela slanten.

Dan före dan innebär ett fixande, städande, hackande och rodnande. Dessutom har ju unga fröken ganska bestämda åsikter om hur ett "riktigt" 3-årskalas ska vara. Förutom att det måste finnas kött, Lisebergskanintårta, och fiskdamm, så måste den här finnas:

En supergod och frisk fruktdryck från Turkiet, som är något av det godaste Molly vet.

Förstå hennes lycka när hennes älskade pappa kom hem med dessa i går!

Vi har inte fått några telefonsamtal från Strömma under natten. Han klarade det, vår tuffing! Lycka!

Däremot har lilltrollet haft det riktigt jobbigt med hostan, så vi har fått ta till mediciner även under natten. Febern är dock borta och det är ju skönt, då ska vi bara vänta ut hostan också.

Nä, nu är det dags att koka pasta, tärna kött och göra röror...

torsdag 10 maj 2012

Vitlöksbakad lax och orolig mamma...

Det känns väldigt, väldigt tomt här i huset, trots att Ludvig, Linnea, Labbe, Molly och jag är hemma. Em oerhört viktig del av vår familj saknas! Tänk vad det märks väl när vår lillplutt är borta!

Undrar hur han har det? Tänk om han är ledsen och inte vågar säga till att han vill åka hem? Tänk om han kommer ligga och må dåligt och gråta hela natten! Tänk om han tycker att vi har övergett honom? Många tankar och känslor som snurrar runt...

Fast jag vet ju att vår tuffing, som inte vet vad blyghet är, självklart vågar säga ifrån och antagligen busar han järnet just nu.

Lite fuskade vi med detta, för det fanns inte en gnutta rom i såsen.

Det var nämligen tångcaviar i den istället. Vi fick några burkar av Marianne och Reine för ett tag sedan, för att testa och det var faktiskt riktigt gott. Jag smakade på "romkornen" direkt ur burken och så gillade jag dem inte men tillsammans med creme fraiche och hackad gräslök blev det gott.

Molly mår lite bättre nu på kvällen men hostan är, som vanligt, jobbig och andningen är tung. Vi drar på med full styrka på medicineringen, även full dos av den slemlösande. Men nu har hon ju faktiskt mått alldeles fantastiskt bra under en lång period och vi har kunnat halvera medicinerna under hela den tiden, så jämfört med hur hon har haft det ganska konstant tidigare i livet är detta inte speciellt jobbigt. Nu hoppas vi bara att medicinerna har verkat såpass, så vi slipper hostkräkningar i natt!

I morgon är det fredag och då ska vi förbereda inför kalaset. Sedan kommer ju vår Theo hem igen! Som vi längtar efter vår lilla älskling!

Det var väl typiskt...

att bli sjuk när man ändå är ledig och ska fylla 3 år om två dagar.

Molly var lite gnällig det sista på Lekstan men jag trodde att hon bara var trött efter allt busande. Efter att vi handlat på hemvägen, somnade hon i bilen och sov som en gris när vi kom hem. Jag lät henne få sova medan jag plockade in och packade upp allt men mitt i allt vaknade hon och storgrät, så jag fick snabbt släppa det jag hade för händerna och ta med henne in. Skållhet! Hostar och snörvlar och inget alls är roligt. Lilla pluttefian.

Hoppas nu bara att hon blir frisk till kalaset på lördag!

Vi har (tackolov) inte hört ett pip från Theo och det är ju ett gott tecken. Nu håller vi tummarna för att han fixar att sova över också, han skulle växa något enormt om han klarade det!

Bus och lek på Lekstan i Sisjön.

Mammut har studiedagar, torsdag och fredag den här veckan, så då passar vi självklart på att fira Frida i dag på hennes 3-års dag. Ett besök på Lekstan i Sisjön stod det på hennes önskelista, så det fick det bli.

Vi hade aldrig varit här förut, kul att testa nya bushus. Detta var så där lite lagom stort och en vardag förmiddag som denna var det även lagom med barn. Tjejerna busade sig svettiga och hade hur kul som helst. Ninna hade med tårta, som vi fick tillåtelse att äta, fast man egentligen inte fick ta med sig. Skönt när man kan vara lite flexibel. Tyvärr tog denna flexibilitet slut när vi skulle äta lunch. Ninna och jag beställde varsin sallad men när vi ville välja dressing tog det stopp. Varje sallad hade sin bestämda dressing, som serverades i en liten plastskål bredvid och kunde absolut inte bytas ut mot någon annan. Rhode Island till en sallad med mozzarella, salami och soltorkade tomater tycker i alla fall inte jag passar...

Men vi hade roligt och det är ju huvudsaken. Frida är nog nöjd med sitt födelsedagsfirande.


Dags att åka till ICA och handla det sista till Mollys kalas på lördag.

Så himla kul det är att bada!

Simskolan slutade ju förra veckan men det hindrar inte oss, vi badar ändå! I går fick vi alldeles speciellt sällskap! Natalie, Hugo och Jenny följde med oss. För Natalie var det alldeles väldigt speciellt, det var nämligen första gången hon var i ett badhus! Den här söta, lilla yrhättan är en helt vanlig 3-åring förutom en detalj, hon har den hemska sjukdomen Epidermolysis Bullosa (EB), som mycket förkortat innebär att hon saknar ett ämne i huden som så att säga "håller ihop" huden på henne. Minsta stöt eller friktion gör att det slår upp stora blåsor eller att huden helt enkelt skalas av. (Gå gärna in på Jennys blogg, EB i familjen och läs mer om detta) Hon har därför ofta öppna sår, vilket inte gör badhusmiljön helt lämplig alla gånger. Nu var hon väldigt fin i huden och Jenny har velat testa att gå och bada med henne ett tag, så nu passade vi på!

Bilderna här nedan beskriver väldigt väl hur bra detta gick!

Här är en väldigt spänd liten flicka, innan vi går in i simhallen.

Lite nervöst var det och det var tryggast i mammas famn.

Men allteftersom släppte nervositeten och det plaskades och lektes. Himla kul var det att skvätta ned mamma alldeles fullständigt!

Storebror Hugo var väldigt fascinerad av min kamera, så vi fick självklart testa om det verkligen fungerade att fota under vatten...

Alla häftiga leksaker i badet var ju också kul och Hugo testade allt!

När Natalie såg hur alla de andra busade och hade skoj i vattnet, släppte nervositeten och nyfikenheten tog överhanden. Här simmar hon på Jennys rygg.

Korven var ett perfekt sätt att simma själv på!

Molly kör motorcykel

På väg upp på mattan

Nu simmar jag ifrån dig, mamma!

Eller så simmar jag till dig.

Att gå upp och ned för trappan är också himla kul.

Att simma utan korv går också bra.

Bustjejerna i trappen.

Hugo övar dyk från kanten.

Tre bustjejer

Fyra bustjejer ;-)

De andra fick åka vattenrutschkana och Natalie hittade en lagom rutschkana som hon kunde åka på.

De här två busarna fann varandra direkt!

Modiga killar som badar utomhus men visst ser de inte ut att njuta fullt ut?

Här kommer Hugo i full fart!

Ett tänkt snabbdopp i bubbelpoolen höll på att bli ett riktigt långdopp. De frusna killarna ville aldrig gå upp.

Nä, hörru, nu får det räcka med fotande för i dag.






En inte helt tuff kille...

Dags att åka till Strömma på lägerskola men han vill inte alls... :-(

Fina Frida fyller 3 år i dag!

Den här lilla godingen fyller faktiskt hela 3 år just precis i dag!

Hon hann före sin kusin, Molly, med hela 36 timmar!

När  hon kom, var hon så här liten och söt!

Nu, när hon fyller 3, är hon så här stor och fortfarande lika söt!

Massa grattiskramar från kusinerna!


onsdag 9 maj 2012

Vi har badat i dag!

Och haft hur kul som helst och väldigt trevligt sällskap fick vi plus att det fotades massor men allt det kommer i morgon, för nu är jag helt slut och ska sova!

God natt!

Äntligen, detta vill jag se!

Trollflöjten | GöteborgsOperan Lisas favoritopera, fyra år gammal kunde hon den utantill! ;-)

tisdag 8 maj 2012

Köttfärslimpa och sparmärken i massor.

Theo och jag tog en liten avstickare till BR på Allum på vägen från Casa till Mammut, för att införskaffa sista presenten. Trodde Theo, ja! Han har haft ett Nintendo DS i ett par år och har suktat efter ett 3DS, sedan Lisa skaffade ett. Nu var det äntligen dags! Vilken oerhört förvånad liten kille det blev där inne på BR när han förstod att det nya Nintendot inte var tänkt till lillasyster, utan till honom själv! Han vågade inte riktigt bli glad först, när det väl började gå upp för honom hur saker och ting egentligen låg till. Men tillslut kom glädjetjutet! Ett rosa (såklart) med spelet Nintendogs och -cats!

Theo är ju med i Club BR och fick måååånga sparmärken för det här köpet!

Hans gamla DS? Jodå, det vill han ge lillasyster i födelsedagspresent nu på lördag.

Vi testar vår andra vecka på ICAs matkasse, Billiga Veckan och i dag var det dags för köttfärs i ugnsform. Jag gjorde den som en köttfärslimpa istället och uteslöt de rivna morötterna i köttfärsen, la dem runt om istället, de blir ju så goda när man tillagar dem på det sättet. Potatis, sallad och gräddsås till. Maten intogs med god aptit hos samtliga närvarande.

Ludvig var inte inräknad i de närvarande, han är nämligen på prao den här veckan och har löst så han får vara på favvorestaurangen, Le Baron! Att schemat var toppen gjorde honom inte mindre glad.

Måndag: ledig
Tisdag: 13-20
Onsdag: 11-17
Torsdag: 11-17
Fredag: 11-17

Perfekt för en morgontrött tonåring!

Nu sover trollen, då ska jag packa badkläder, för i morgon ska vi bada, trots att det inte är någon simskola och förhoppningsvis får vi även trevligt sällskap! :-)

Världens bästa simfröken fyller år i dag!

Grattis på födelsedagen, Sissi!

Hoppas du får en fin dag!

Ett litet rött paket...

fick jag på posten igår. Inte några vita snören men väl ett svart innehåll. En liten hälsning låg det däri:

Övrigt innehåll var alldeles otroligt välkommet! Gevalia Millicano för ett helt år!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...