Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 12 juli 2013

Det blev inte något bad i dag..

inte för mig i alla fall. Jag har däremot fått gjort en massa andra nyttigheter. Jag har jobbat undan en hel del, så jag kan koppla bort det ett tag till, fått gjort en del sådant där som man halkat efter med, lagt upp en annons på blocket och en massa annat. Känns oerhört skönt att ha fått undan så mycket måsten, blir lite skönare semester då.

Barnen har jag knappt sett röken av på hela dagen. Love kom hit i morse och det har lekts så det stått härliga till! Varenda uteleksak vi har låg utspridda runt huset och vår gräsmatta är nu grundligt vattnad, så till den milda grad att det kippar mellan tårna när man går på den.

På eftermiddagen kom resten av Loves familj hit för lite grill och ännu mer intensiv lek. En helt fantastiskt trevlig kväll blev det med mycket prat och skratt och ännu mer vatten. Och en flaska rosé till mig! Tack snälla Oskar och Sara! :-) Och tack fina Alma för all hjälp! Du är bäst!

Mätta och belåtna ska vi nu försöka få våra uppspelta barn i säng och sova, helst innan vi vuxna somnar. I morgon blir det också en intensiv dag med bröllop på schemat.

torsdag 11 juli 2013

Premiärdoppet i Kåsjön

Molly sov läääänge i dag! Till 10.30! Har nog aldrig hänt förut men hon behövde det verkligen. Hon vaknade helt feberfri och pigg! Härligt! Snabbt slängde hon i sig välling och på med kläder, sedan ville hon ut och leka med grannbarnen. Theo var ju ute sedan flera timmar då.

Lite cyklande och busande senare, så var det dags för lunch. Därefter åkte vi till verkstan för att hämta datorn och lite papper som jag ska pyssla med här hemma.

När vi var där, kom Tony med en av sina limousiner. Theo tycker så mycket om Tony och han och Molly fick sitta i bilen ett tag. Molly var ju bäbis när hon åkte med Tony och tyckte att det var väldigt spännande.

Tony frågade Theo om han ville köra limousine när han blir vuxen. Nä det ville han inte men Tony kunde få bli hans chaufför när han blev en stor stjärna! Som sagt, självförtroende har han väldigt gott om, vår yngste son...

Vi åkte därefter till Kåsjön, för sommarens premiärdopp i Sverige! Det var riktigt skönt i vattnet och vi kommer köra en repris på detta i morgon.

Vi träffade Love och Sara där. Eller ja, de såg på Facebook att vi var där och eftersom de var på andra sidan sjön, så bestämde de sig för att simma över till oss! Det är så kul med Theo och Love. De var riktiga bästisar när Love också gick på Casa i Göteborg och har fortsatt vara det sedan Love började på Casa i Partille, fast de inte träffas lika ofta. När de väl träffas är det som om de inte har gjort något uppehåll alls, de tar bara upp leken direkt. Sådan vänskap är verkligen guld värd!

Vi bestämde att Love ska komma hit i morgon och följa med oss till sjön, så kommer resten av hans familj lite senare och sedan följer de med oss hem och grillar. Det ser vi alla fram emot!

onsdag 10 juli 2013

Prinsessan och härlig bil


Molly älskar verkligen sina kläder och kan (om hon får) byta flera gånger om dagen. Här är en av hennes absoluta favoriter, den fick hon i 3-års present av Anniie och den ska man ha så fort man måste vara lite prinsessig och det kan man ju vara lite nu och då. När man ska åka till ICA till exempel.

Att man just denna dag, fick åka i den här pärlan, kändes ju väldigt lämpligt. Perfekt bil att åka och storhandla i. Tre stora pappkassar får plats i framsätet.

Efter storhandlingen var Mollys krafter slut och hon kröp ihop i soffan under filten och fortsatte sitt filmmaraton. Lite alvedon innan lunch, så hon skulle orka äta en del och det gjorde hon. På eftermiddagen somnade hon i soffan och sov en lång stund.

Då passade jag på att pyssla lite med den här. Min nya leksak!

Efter middagen blev alla barnen, stora som små, alldeles väldigt glasssugna och det dög minsann inte med glassen som fyller upp halva vår frys. Nä, det var bara tvunget att vara mjukglass från Gyllene Måsen. Och dit måste man ju åka bil och då gick det absolut inte att ta Toyotan inte, nä Volvo Caben som vi fått låna ett tag, var det som gällde. Nedcabbat! Barnen tjöt av glädje och vrålade att jag måste höja musiken också! Så där körde jag runt på en disco på hjul med dansande, sjungande, jublande barn i baksätet. Kan ju lugnt påstå det även var sång och glädje i framsätet! Det var bara Labbe som fick stanna hemma, han har ju jouren och allt...

Till slut, efter en liten rundtur i Partille, så kom vi hem med glassen och kunde äntligen äta efterrätt. Sedan var det kryp i säng dags för hela gänget. Det tar på krafterna att ha semester!

tisdag 9 juli 2013

Liten sjukling i sommarvärmen och farfars födelsedag!


Molly vaknade och var alldeles skållhet. Feber mitt i sommarvärmen, det är ingen höjdare. Tur att vi hade fyllt på vatten i poolen, så hon kunde svalka sig mellan varven, för det behövdes verkligen. I övrigt tillbringade hon dagen i soffan och gick igenom stora delar av vårt filmutbud. Pippi, Pocoyo, Nicke Nyfiken, Draktränaren, Hello Kitty, Bee Movie med flera. Just när de är sjuka är jag väldigt glad för dvd-spelaren! Lite lagom ansträngande tidsfördriv för att göra tillvaron lite roligare.

Theo såg vi knappt röken av på hela dagen. Han studsade ur sängen (dock lite senare än vad han hade tänkt sig, eftersom jag sov lite längre efter en febernatt med Molly) slängde i sig frukosten och sedan var det bara lek som gällde. Han visste inte ens att Molly var sjuk, förrän jag stoppade honom från att ta med kompisarna in hit efter lunch.

Frampå eftermiddagen, efter att hon sovit länge, så kvicknade Molly till såpass, så hon ville följa med till deras farfars grav. Han skulle ha fyllt 74 år om han hade fått leva. Vi satte dit fina rosor och grattade honom ordentligt. Barnen gillar att åka till farfar. Molly har ju aldrig träffat honom men hon har ändå en nära relation till honom. Vi visar bilder, pratar mycket om honom och åker så ofta vi kan och "hälsar på" honom. Och när vi flyger flygplan, så "ser" båda barnen sin farfar sitta där på molnen men Bessington bredvid sig och där är de helt friska båda två!

Efter födelsedagsfirandet åkte vi och köpte med oss pizza. Vi provade tyvärr en ny pizzeria, som vi inte kommer testa igen. Fel i beställningen, trots att vi stod där hela tiden och otroligt smaklösa pizzor. Barnen gillade dock sin kebabpizza skarpt, så de kanske bara hade en dålig dag med min och Labbes pizza..

måndag 8 juli 2013

Vi fick en William i dag!


Till låns visserligen men ändå! Maria behövde jobba lite, semester till trots och det hade blivit så långtråkigt för William med en hel dag i lägenheten i den här värmen. Så Maria körde hit honom till Theos stora glädje!

Killarna hade hur kul som helst hela dagen och jag fick nog ett och annat nytt grått hår...

Hur kan två killar komma på så många "bra" idéer på så kort tid? Som att springa runt i poolen med åror och se hur snabbt de kan tömma den? Kan ju säga att det hade gått betydligt snabbare än att fylla den OM de hade fått fortsätta men den här elaka mamman kom och avbröt dem och dessutom tvingade dem till att dels fylla upp den igen och dels bada i det, numera, iskalla vattnet. "Nähäädå, brr, det, brr, är, brr, inte, brr, alls, brr, kallt, brrrrr!"

Molly var med lite då och då men inte ens hon kunde hålla samma tempo som grabbarna.

När William hade åkt hem var det dags för lyckorus nummer två för Theo. Isak kom hem från semestern! En treveckors semester är en hel evighet när man är sju år men nu var det över! Lycka! Tyvärr var ju klockan ganska mycket när de kom, så det blev ingen lek men jag fick lova att väcka Theo tidigt nästa morgon så de inte skulle missa en sekund av lekandet!

söndag 7 juli 2013

Poolbad i Landvetter och klipp- och grillparty i Mölnlycke!


Poolen som vi har haft de två senaste åren har ju gått till de sälla poolmarkerna efter att barnen hjälpt dem över med köksknivar och Labbe har nu fixat en ny. Sidorna är ju ganska tjocka, så det tar evigheter att pumpa upp dem. Inget jag såg fram emot, särskilt som vi precis hade gjort ett så tappert försök med den förra. Då säger min oerhört smarte sambo, med lätt överseende min, du vet vad jag jobbar med va? Du vet om att jag har en kompressor i servicebilen, för att kunna pumpa luft i däck, va? Du vet att principen är densamma för att pumpa upp en pool, va?

Fem minuter senare är poolen välfylld och klar för att fyllas med härligt vatten!

Det tog ett tag att fylla den med vatten, det kunde min älskade sambo dock inte lösa snabbare. Vi körde med trädgårdsslangen men även ett försvarligt antal hinkar med varmvatten, för att barnen skulle kunna hoppa i plurret direkt. Och det gjorde de! De badade och badade, klev upp och torkade sig, bara för att hoppa i direkt igen. Kunde inte låta bli att nynna; "bär ner mig till sjön, bär ner mig till sjön...)

Efter lunch åkte vi över till Mölnlycke för smarrig fika och fantastisk grill! Barnen bara rusade upp på övervåningen direkt när vi kom och när de hade röjt till allt som gick att röja till fortsatte de utomhus. Himla kul hade de i alla fall och vi vuxna kunde faktiskt prata en hel del, relativt ostört!

Molly och jag passade på att bli klippta. Molly var lite nervös innan, hon älskar ju sitt långa hår och vill ha sina tofsar, möjligtvis varierat med flätor eller snurror men Ninna övertygade henne om att hon bara skulle klippa bort de trasiga topparna och att då skulle det bli mycket lättare att borsta det och då gick hon med på det!

Hon var oerhört nöjd efteråt och tyckte att hon nu såg ut precis som YOHIO!

Det blev ganska sent men barnen ville ändå ta ett kvällsdopp när vi kom hem, innan de gick och lade sig!

Kan det vara så att sommaren faktiskt är här? På riktigt?

Det verkar nästan som det (peppar, peppar och allt sånt...), för solen skiner från en klarblå himmel och det är varmt redan tidigt på morgonen! I går morse blev det till och med frukost på altanen. Sedan passade barnen på att involvera sin far i den senaste favoritleken, depåstopp. Man åker på valfritt åkdon runt, runt trädgårdsbordet och vart tredje varv går man in i depå. Där ska det då sitta någon och mecka lite med fordonet, innan föraren får ge sig av igen och just det jobbet tilldelades Labbe. Oerhört ansträngande, att peta lite med en pinne på hjulen och ratten vart tredje varv. Labbe var nöjd där han satt skönt i solen och barnen var otroligt nöjda, pappa leker med oss!

Tyvärr fick pappan jobb efter ett tag och depågubben försvann. Men barnen hittade snabbt andra lekar.

Som den här till exempel. Att, med hjälp av varsin liten kökskniv (och självklart hjälm på huvudet) hacka hål i den olagningsbara poolen.

Jag fick åka iväg ett ärende (naturligtvis hade jag tagit ifrån barnen knivarna vid det laget...) för Labbe behövde en svart plastskiva och det skulle tydligen kunna köpas i en affär i Landvetter som strax stängde för dagen och han var ju ute på jobb. Jag hittade(!) butiken och bad en tjej i kassan om hjälp men tydligen så är svarta plastskivor otroligt sällsynta, för trots att vi letade igenom hela lagret i jättekällaren under butiken, så hittade vi inget som ens kunde liknas vid detta.

När jag kom hem var det dags att börja förbereda lunchen. Lunchgäster inväntades och grillad kyckling stod på menyn. Det var Ludvigs klasskompis Fredric med familj som skulle komma. Ja, lillebror Stephen är ju faktiskt Mollys klasskompis och minstingen Elliott kommer bli det till hösten. Barnen hade hur kul som helst och lekte så bra medan vi vuxna satt och pratade. Ludvig och Fredric var så snälla och plockade undan efter maten, så vi kunde få sitta en stund i lugn och ro. Det märktes knapp att huset var så fullt med barn, nästan inget tjafs och gnabb, utan bara rolig lek.

Ludvig fick klippa gräset när han var färdig med disken. Hans pappa kom och hämtade honom på kvällen, för han ska till sin kusin Isaks konfirmation uppe i Mariestad i dag. Men gräsklippningen måste bli gjord innan han åker, helt enligt Guldpasskontraktet vi har.

Oh, höll på att glömma! Theo fick ett telefonsamtal i går. Från sin fina kompis i Panetoz! Han blev så lycklig och satt och småpratade en lång stund. Theo säger att när han blir en stor stjärna, så ska han vara lika snäll mot sina fans som dessa killar är!

Nej, nu ska jag plocka fram frukosten. Det får nog bli på altanen i dag igen, tror jag minsann!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...